diumenge, 9 de desembre del 2012

Can Blau 2009 sedueix Wine Spectator

Un vi de la DO Montsant, Can Blau 2009, del Celler Can Blau ha estat elegit per la prestigiosa revista nord-americana Wine Spectator com el millor d'Espanya. 

En el rànquing dels 100 millors de l'any 2012, Can Blau ocupa la 33ª posició, després d'obtenir una valoració de 91 punts. A aquesta excel·lent valoració es suma el fet que, Can Blau, és el vi amb el preu més econòmic d'entre els 40 millors d'aquest Top 100 de Wine Spectator, un fet que evidencia la bona relació qualitat-preu dels vins de la DO Montsant.

Els Cellers Can Blau, al Masroig, projecte de la família Gil Vera i Victor Rodríguez, van ser fundats l'any 2003. Conreen i vinifiquen 34 hectàrees de vinyes dirigides, en la seva part tècnica, per l'enòloga Núria Sarroca.

En el cas d'aquest vi, la qualitat prové d'un cupatge 50% carinyena, 30% syrah i 20% garnatxa negra que ha tingut una criança de 9 mesos en bótes de roure. Es tracta d'un vi complex i amb fruita madura en la seva fase olfactiva que complementa amb una gustativa potent, fresca i especiada, de final llarg. 

Referències consultades suggereixen que pot acompanyar arrossos amb carn de caça, carns a la planxa o a la graella, llegums estofades, formatges blaus i curats, caça, aus o peixos i mariscs en salsa.
El seu preu: de moment, per sota dels 15 €.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada