diumenge, 10 de febrer del 2013

Edetana Blanc 2011


Edetana Blanc 2011:


Bodega: Edetària 
D.O. Terra Alta 
Blanc amb criança 
Grad: 13% 
Garnatxa blanca 70% i viogner 30%. 
Al voltant de 10 €

Edetària, projecte personal de l'ingenier agrònom Joan Àngel Lliberia, és un celler de referència de la Terra Alta que s'ha fet un lloc d'honor entre els elaboradors de vins d'autor de la zona, entre ells l'àmpliament lloat Edetària Blanc.


El vi: Edetana Blanc és un vi fet a partir de Garnatxa blanca de vinya vella 70%) i una petita part de Viogner (30 %) amb una curta criança en fusta. El raïm procedeix de vinyes de quaranta anys "plantades en terrer de panal”, afavoridor dels tocs minerals propis de la garnatxa blanca mineralitat de la varietat. La Viognier, més primerenca, s'encarrega de proporcionar una bona acidesa a la combinació. Un cop fermentat i assemblat, la meitat del nou vi rep una criança en bóta de roure francès al llarg de 4 mesos.

La nota de tast de la bodega ens el descriu com un vi subtil amb predominança floral -roses blanques- fruites blanques fresques i notes minerals. En boca, entrada àmplia i potent, on retrobem ben integrada la fase olfactiva a la boca. Personalment em sembla un vi molt fresc, amb un toc d'amargor, amb poca presència de l'aport de la fusta i suaus notes minerals salades, sobre tot en el seu final.


Maridatge recomenat: rissotos o pastes amb salses de bolets, peixos potents  i carns blanques d’aus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada