Es tracta d'un blanc vinificat a partir de vinyes situades al Massís del Garraf de la varietal Muscat de Frontignan i sota la D. O Penedés.
El Celler, Torre del Veguer, esta localitzat en una finca amb molta història al terme de Sant Pere de Ribes, on el 1990 va començar un nou projecte vinícola amb l'objectiu d'elaborar vins de qualitat a la bodega integrada a la Torre i a partir del raïm de la propietat.
El vi es defineix com un blanc delicat i aromàtic obtingut de vinyes de les finques Can Parès, Canal del Foix, Mas de les Catalunyes i Vinya del Pou, on es cultiva la Muscat de Frontignan. Es tracta de terrenys de sols caliços d'estructura franc-calcárea de la Comarca del Garraf, condicionats pel suau
clima mediterrani.
La bodega el defineix amb la següent nota de cata:
Fase visual: color groc pàl·lid brillant.
Fase olfactiva: Aroma intens amb tocs florals de Gessami, flor de taronja i rosa. La flor es conjuguen amb notes fruitals de raïm (típica de la muscat), préssec de vinya i lichi.
Fase gustativa: Golós , ampli i un tant explosiu, evocant els aromestrobats en nas. Final agradable. Adequat per a degustar en aperitius. Recomanat amb tot tipus de marisc, així com de peix blanc.
Personalment, creiem que és un Muscat a tenir en compte, no tant potent i explosiu, potser, com el defineixen, però si equilibrat, agradable, amb bona acidesa i amb un tocs cítrics força agradables. Proveu acompanyant a un pate de foie, o un formatge blau, a veure que tal...
Preu: entre 5 i 10 €.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada